Assistentes:
in de praktijk zijn drie assistentes werkzaam. Bij hen kunt u telefonisch terecht voor het maken van afspraken, aanvragen van visites, opvragen van uitslagen of voor medisch advies.
Tijdens het werkoverleg met de huisartsen zijn de assistenten niet bereikbaar tussen 10.30-11.00. U wordt dan verzocht om plaats te nemen in de wachtkamer of op een andere tijdstip terug te komen.
Daarnaast hebben zij regelmatig een eigen spreekuur. U kunt daar, na afspraak, gebruik van maken voor bijvoorbeeld een injectie zetten, vaccinaties, bloeddruk meten, oor uitspuiten, hechtingen verwijderen en wondverzorging. Daarnaast wordt ook door de assistentes CVRM en DM spreekuur gedraaid. Wij vragen u vriendelijk om u te houden aan de tijden voor het maken van afspraken, het aanvragen van visites en recepten en dergelijke zodat de assistentes zo ongestoord mogelijk het andere werk kunnen verrichten.
SOH (spreekuurondersteuner huisarts):
De spreekuurondersteuner van de huisarts is een speciaal opgeleide zorgprofessional. De SOH is opgeleid om diverse aandoeningen en klachten volgens vaste protocollen te behandelen. De SOH werkt onder toezicht en verantwoordelijkheid van de huisarts, er zal indien nodig altijd overlegd worden met de huisarts. De huisarts heeft hierdoor meer tijd om zich bezig te houden met complexere hulpvragen. Afhankelijk van beschikbaarheid en zorgbehoefte, kan de assistente een afspraak inplannen bij de spreekuurondersteuner Huisarts (SOH). Tijdens het consult luistert de SOH naar klachten, voert indien nodig onderzoek uit en op basis van de bevindingen stelt de SOH een diagnose en geeft behandeling of advies, inclusief medicatievoorschriften en/of doorverwijzingen. Het consult wordt vastgelegd in uw medisch dossier en geautoriseerd door de huisarts, met opvolgafspraken indien nodig. Een kleine greep uit de ingangsklachten die door een SOH gezien kunnen worden zijn: keelpijn, hoesten, bloedneuzen, wonden hechten en lijmen, mogelijke breuken van enkel, teen, vinger, pols of hand. rood oog, ooglidrandontsteking en een aantal huidklachten zoals bijv. krentenbaard.
Praktijkondersteuner somatiek
in de praktijk is mevrouw Schats als praktijkondersteuner werkzaam. De praktijkondersteuner houdt zich vooral bezig met de zorg voor mensen met chronische ziektes, zoals controles bij suikerziekte, longproblemen, hoge bloeddruk en ouderenzorg. De huisarts verwijst u door naar het spreekuur van de praktijkondersteuner. De praktijkondersteuner gaat ook op huisbezoek. Er is dagelijks overleg tussen de praktijkondersteuner en de huisarts. De huisarts blijft de eindverantwoordelijke in de zorg.
Praktijkondersteuner GGZ
Voor de begeleiding van patiënten met geestelijke of emotionele klachten wordt uw huisarts ondersteund door een praktijkondersteuner-GGZ (POH-GGZ).
Mw Hopmans en Dhr van de Bosch zijn als POH-GGZ aan onze praktijk verbonden.
De POH-GGZ is in het bezit van de juiste kennis om u snel en binnen uw eigen huisartsenpraktijk, de juiste hulp te bieden bij geestelijke of emotionele problemen.
De POH-GGZ kan u helpen bij:
– spanningsklachten
– somberheidsklachten
– angstklachten
– relatieproblematiek
– werkstress
– verhelderen van problemen
– het geven van advies over behandeling en verwijzing
– kortdurende ondersteuning in de huisartsenpraktijk
– nazorg na behandeling in de GGZ
Omdat deze zorg verleend wordt vanuit de huisartsenpraktijk zijn er geen kosten verbonden aan de behandeling; ook uw eigen risico wordt niet aangesproken.